O Palati

O Palati

December 13, 2022 2023-02-09 0:19
na pravom mjestu

Palata - Novi stambeno poslovni objekat u centru Banje Luke

„Palata“ je novi stambeno-poslovni kompleks u centru Banjaluke, osmišljen sa ciljem unapređenja kvaliteta života u gradu kroz urbanu upotrebu prostora i spoja postojećeg i novog.

0
stanova
0
LAMELA
0
POSLOVNIH PROSTORA
0
PODZEMNIH GARAŽA
U SRCU BANJE LUKE

Velika ponuda stanova i poslovnih prostora

Kompleks po projektu čini 340 stanova, kvadrature od 40 do 150 metara kvadratnih, raspoređenih u pet lamela. Kompleks ima i 16 poslovnih prostora, kvadrature 42 do 380 m², koji su smješteni u prizemlju i prvom spratu zgrade. Parking mjesta, kako za stanare tako i za posjetioce, obezbijeđena su kroz troetažnu podzemnu garažu sa 620 mjesta.

Na pravom mjestu

Zašto Palata?

Kompleks „Palata“ nudi spoj urbanog života u centru grada, ali i potpune privatnosti. Dok je zbog jedinstvene lokacije kompleksa, omogućen pristup nizu različitih sadržaja, istovremeno je zbog idejnog rješenja za fasadu obezbijeđena potpuna privatnost za stanare. Upravo je u fokus projekta i bilo unapređenje postojećih potencijala kako bi se ostvarila veza prirodnog i izgrađenog kroz različite programske sadržaje. Osim toga, u sklopu kompleksa biće izgrađena i nova pješačka zona, koja će uz otvoreni javni prostor, na poseban način dodatno unaprijediti i uticati na povezanost u gradu. Tako će kroz ozelenjavanje i parterno uređenje postiže veza između stanara Palate i prolaznika, na način da se svakome ponudi bolji kvalitet života i da se omogući interakcija objekta i okruženja.